Targi SweetTARG 4–6 marca 2012

Chorzów Stary, Nasz Dom, ChorzówJuż w najbliższą niedzielę startuje trzecia edycja Śląskich Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARG 2012. Do Chorzowa po raz kolejny zjadą specjaliści słodkich i piekarniczych branż, którzy prezentować będą  nowoczesne technologie  i innowacyjne rozwiązania wykorzystywane w produkcji wyrobów i artykułów cukierniczych, lodów i wielorakiego pieczywa. Prezentacja targowa obejmować będzie maszyny i urządzenia dla przemysłu piekarniczego, cukierniczego, dodatki piekarskie i cukiernicze, produkty przemysłu piekarskiego, produkty i półprodukty spożywcze, urządzenia do produkcji lodów, koncentraty smakowe i dodatki do lodów, dekoracje, wyroby cukiernicze, wyroby czekoladowe, galanterię cukierniczą, lody, bakalie, miód i produkty pszczelarskie, produkty przemysłu tłuszczowo-olejarskiego, urządzenia chłodnicze, klimatyzacyjne, meble sklepowe, magazynowanie, maszyny pakujące do piekarnictwa, cukiernictwa, urządzenia do utrzymania czystości i higieny oraz wydawnictwa branżowe. W programie targów m.in. zorganizowane przez Małą Akademię Mistrzostwa Zawodowego konkursy branżowe: „Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników” o puchar magazynu Cukiernictwo i Piekarstwo oraz „Konfrontacje Mistrzów”. Dla wystawców konkurs na „Produkt SweetTarg 2012”, „Na Najciekawszy Okolicznościowy Wyrób Piekarski”  „Na Najbardziej Interesującą Ekspozycję”. Dla piekarzy przygotowano bezpłatne szkolenie pt. Wymagania minimalne w zakresie BHP maszyn i urządzeń eksploatowanych w przemyśle piekarniczym, wyniki kontroli przeprowadzonych w tej branży w 2011 roku”, organizowane przez Okręgową Inspekcję Pracy  w Katowicach. Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP na swoim stoisku uruchomi  punkt informacyjny w którym pracownicy Izby Rzemieślniczej oraz członkowie Stowarzyszenia będą pełnić dyżury, udzielając bieżących informacji targowych, związanych zarówno z ekspozycją targową,  jak i informacji dotyczących działalności rzemieślniczej i branży piekarskiej. W celu dodatkowego zainteresowania zwiedzających problematyką pieczywa i jego wartości zdrowotnej dla konsumenta Izba Rzemieślnicza  zorganizuje quiz  z nagrodami dla  zwiedzających pod hasłem:    „Czy wiesz co jesz – wartość zdrowotna pieczywa”.   Zostanie również wygłoszony wykład Twórcy Muzeum Chleba w Radzionkowie „O śląskim chlebie,piekarniach i tradycjach”. Zaprezentowany będzie również pokaz  nowoczesnej technologii piekarniczej.

Dla odwiedzających liczne pokazy, konkursy i degustacje.

Godziny otwarcia 4-5.03.2012 w godzinach od 10:00 do 17:00
6.03.2012 w godzinach od 10:00 do 16:00.

Cena biletu 30 zł, po zarejestrowaniu on-line 15 zł.

Zapraszamy

Organizator

Centrum Targowe FairExpo Sp. z o.o.
ul. Bytkowska 1B, 40-955 Katowice

sweettarg@fairexpo.pl

www.sweettarg.fairexpo.pl

Dodaj komentarz